بیست و پنج عادت روزانه ای که شما را باهوش تر می کنند
آیا دوست دارید ذهن خود را فراخ تر کنید؟ باید بدانید که با اندکی تلاش و پیشرفت روزانه، می توانید کارهای ناشدنی را ممکن کنید. در Quaro که یک سایت پرسش و پاسخ است، مطلبی درج شد بود با عنوان «چه کار کنیم تا هر روز اندکی باهوش تر شویم؟» که در آن خوانندگان، عادت ها و تجربیاتشان را به تقویت مغز خود مطرح کردند.
۱- هر روز ۱۰ ایده جدید داشته باشید
کلودیا آلتاچر می گوید، درباره ی چگونگی کاهش هزینه ها، حل مشکلاتی که روزانه با آنها سر و کار دارید، یافتن ایده های جذاب برای فیلم ها یا هر چیز دیگری که به ذهنتان می آید، فکر کنید. اصلاً مهم نیست که موضوع این ایده ها چیست زیرا در این مواقع مغز شما در حال کار کردن و ایده هایتان در حال پرورش یافتن است. بخاطر داشته باشید که ایده های شما ممکن است سرآغازی برای کاری نو باشند یا تبدیل به یک موضوع خاص برای نوشتن مقاله ای شوند.
۲- روزنامه بخوانید
ماناس سائولی می گوید، این کار به شما کمک خواهد کرد تا از وقایع مهمی که در جهان اطرافتان رخ می دهد، بیشتر مطلع باشید، یاد بگیرید ایده هایتان را تا زمان تجسم یافتن پرورش دهید و ارتباطی بین چیزهای به ظاهر نامرتبط بیابید؛ با این کار خواهید توانست در میهمانی ها و یا در بین دوستانتان، حرفی برای گفتن داشته باشید.
۳- ایده های پذیرفته شده را به چالش بکشید
پیتر داپولو می گوید، مهارتی را در نظر بگیرید که اخیراً یاد گرفته اید و یک ایده ناب در مورد آن ارائه دهید که به راحتی به ذهن هر کسی نمی رسد؛ برای آن دلیل بیاورید و چشمانتان را بر روی اصلاحاتی که سبب بهبود ایده تان می شود، نبندید؛ این کار را هر روز تکرار کنید و بخاطر داشته باشید که اگر از دید یک ناظر بیرونی به هدفتان نگاه کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.
اگر حس می کنید که به بن بست رسیده اید، برگردید و دوباره به کاغذ برنامه تان نگاهی بیاندازید، یک ارزیابی دقیق و حساب شده از آن داشته باشید و درصورت نیاز اصلاحش کنید.
۴- کتاب های داستانی یا غیر داستانی بخوانید
کلودیا آلتاچر می گوید، وققتان را طوری برنامه ریزی کنید که حداقل یک کتاب در طول هفته بخوانید. چه در طول کارهای روزانه تان، چه زمانی که در یک صف انتظار هستید، وقت را از دست ندهید و همواره فرصتی برای مطالعه کتاب پیدا کنید.
وبسایت GoodReads یک راه بسیار عالی برای پیگیری کتاب هایی است که می خوانید و همچنین به شما کمک می کند تا با جمعی از کتاب خوان ها در ارتباط باشید. باید اشاره کرد که کتاب های داستانی شما را در درک درست شخصیت ها و آشنایی با نقطه نظرات دیگر یاری خواهند داد در حالیکه کتاب های غیر داستانی، شما را با موضوعات جدیدی، از سیاسی گرفته تا روان شناسی، آشنا می کنند.
۵- به جای تماشای تلویزیون، برنامه های آموزشی ببینید
هندریک اسلیکس می گوید، گاهی اوقات تماشای فیلم های آموزشی مرتبط با موضوعات مورد علاقه تان، نسبت به خواندنش برای شما جذاب تر جلوه می کند و حتی می توانید از تجربیات بسیاری از افراد در رابطه با آن درس بگیرید. برای نمونه می توانید به بسیاری از فیلم های آموزشی و تفریحی، در وبسایت «آکادمی خان» و یا موسسه «تد» مراجعه کنید.
در کانال “smarter everyday” شبکه یوتیوب هم می توانید فیلم های خوبی را ببینید؛ در این فیلم ها مطالب و اطلاعات به قدری قابل هضم بیان شده اند که در ذهن شما نقش خواهند بست و آنقدر برایتان جذاب خواهند بود که از تماشای دوباره آن هم استقبال می کنید.
۶- موضوعات جالب را دنبال کنید
Saurabh Shah می گوید، صفحات جالب را در فیسبوک و توییتر دنبال کنید؛ در اینصورت هرگاه به صفحه شخصی تان نگاه کنید، با انبوهی از مطالب و چیزهای جدید رو به رو خواهید شد. برای مثال اگر می خواهید در حوزه هایی مانند علوم و تکنولوژی، از آخرین اخبار مطلع باشید، صفحه ی ” دیجیاتو” در فیسبوک می تواند گزینه خوبی باشد.
۷- منابع علمی مورد علاقه ی خود را رصد کنید
به گفته ماناس سائولی هر روز به وبسایت هایی نظیر Quara، StackOverflow، وبسایت های تخصصی و یا هر منبع دیگری که عطش علمی شما را برطرف می کند، سر بزنید. استفاده از اطلاعات این سایت ها بسیار راحت است زیرا که سایر کاربران، موضوعات را دسته بندی کرده اند و تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که کلید واژه ای از موضوع مورد نظرتان را جستجو کنید. بهتر است پرونده ای برای مقالاتی که فرصت نکرده اید مطالعه شان کنید، درست کرده و هر شب قبل از خواب نگاهی به آنها بیاندازید.
۸- آنجه از دیگران یاد گرفته اید را به اشتراک بگذارید
مایک زی می گوید، فردی را پیدا کنید که بتوان با او به مناظره و بررسی دانش و اطلاعات پرداخت؛ اینکار به هر دوی شما کمک می کند تا به معلومات تان اضافه شود و دید بهتری نسبت به مسائل و موضوعات داشته باشید. ناگفته نماند که وقتی شما ایده ای را برای شخص دیگری توضیح می دهید، این قطعاً بدان معنا خواهد بود که شما روی آن موضوع مسلط هستید.
بخاطر داشته باشید بدون گفتگوی مستقیم هم می توانید دانسته هایتان را به اشتراک بگذارید زیرا که بسیاری از افراد تمایل به گفتگوی آنلاین در وبلاگ ها دارند.
۹- دو لیست برای انجام کارها تهیه کنید
ماناس سالوئی می گوید، یکی از لیست ها مربوط به کارهایی است که در حال حاضر قصد فراگیری مهارت انجام آنها را دارید و دیگری مریوط به کارهایی است که در آینده می خواهید یاد بگیرید. بطور مثال گوگل داکس یک برنامه واژه پرداز است که بصورت آنلاین توسط گوگل پشتیبانی می شود؛ با این برنامه می توان فایل هایی با پسوند .xls و .doc را ذخیره کرد؛ این برنامه یک راه مناسب برای پیگیری کارهایی است که در لیست های اشاره شده در بالا، دارید.
برای هر دو لیست تصمیم بگیرید که می خواهید چه مهارت هایی را یاد بگیرید، سپس منابعی که به شما این توانایی را می دهند بررسی و از آن پس هر روز، روی آن کار کنید. مثلاً اگر به حوزه علوم کامپیوتر و سایر بخش های مرتبط با ان علاقه مندید، اولین کاری که احتمالاً در لیست خود قرار خواهید داد، آموختن چیزهای جدیدی مانند زبان برنامه نویسی پایتون و یا آشنایی با MongoDB خواهد بود.
برای لیست دوم می توانید به اهداف بلند مدت خود فکر کنید؛ اینکه آیا می خواهید وارد حوزه بازاریابی شوید یا رشته ای مانند معماری را انتخاب می کنید. بهتر است قدم هایی که برای نیل به هدف باید بردارید را روی کاغذ بنویسید.
۱۰- یک لیست بنام “کارهایی که انجام دادم” تهیه کنید
کلودیا آلتاچر می گوید، در پایان هر روز فعالیت هایی را که داشته اید، بنویسید؛ این کار به شما کمک می کند، مخصوصاً زمانی که دچار ناامیدی شده اید حس بهتری نسبت به کارهایی که تا کنون انجام داده اید داشته باشید. گفتنی است که این کار کمک خواهد کرد که سطح بازدهی خود را مشخص نموده و نحوه تهیه لیست مربوط به روز بعدتان را هم یاد بگیرید.
۱۱- لیستی بنام ” کارهای متوقف شده” داشته باشید
شانی پاریش می گوید، برای آنکه ذهن خود را از آشفتگی دور نگه دارید، حواستان به روش های بیهوده ای که فقط باعث اتلاف وقت و سردرگمی می شوند، باشد. عادت های قدیمی را ترک کنید و وقت خود را روی روش های جدید و بهتر بگذارید.
وارن بافت، کارآفرین و بازرگان آمریکایی که به عنوان موفق ترین سرمایه گذار قرن بیستم از او یاد می شود می گوید: ” تفاوت افراد موفق و خیلی موفق در این است که اشخاص خیلی موفق به اغلب چیزها « نه » می گویند”.
۱۲- آنچه را که یاد می گیرید، بنویسید
مانوس سالوئی می گوید، می توانید با استفاده از یک وبلاگ یا اپلیکیشن هایی مانند Inkpad، به هر چیزی که تا کنون یاد گرفته اید، دسترسی داشته باشید. این راه بهترین روش برای اطلاع از کارهایی است که تاکنون انجام داده اید و علاوه بر این به منبع خوبی از انگیزه ها دسترسی خواهید داشت که شما را در برابر دیگران پاسخگو نگه می دارد.
اگر در پایان روز دیدید که اطلاعاتی برای نوشتن ندارید، احتمالاً برای یادگیری علوم گوناگون بیشتر مشتاق خواهد شد.
۱۳- ذهنتان را تحریک کنید
ریک برونو می گوید، پیاده روی روزانه یکی از بهترین راه هایی است که می توانید با آن بدن و مغز خود را سالم نگه دارید. این کار همچنین بهترین روش برای فکر کردن درباره مسائل گوناگون و تجزیه و تحلیل ایده های جدید در ذهنتان است.
۱۴- در دوره های آنلاین شرکت کنید
ماناس سالوئی می گوید، لیست دوره های آنلاین پرطرفداری که برای افراد حرفه ای در نظر گرفته شده را بررسی کنید و مطمئن شوید که از سطح خودتان بالاتر نباشند؛ یک یا دو دوره را انتخاب و روی آنها تمرکز کنید. مطمئناً سرفصل های آموزشی این دوره ها برایتان مفید خواهند بود و می توانید هر روز پیشرفت خود را مشاهده کنید.
۱۵- با اشخاصی که برایتان جالب هستند، گپ بزنید
به گفته ی ماناس سالوئی، حتی اگر این افراد را نمی شناسید، از نزدیک شدن به آنها نترسید. از این افراد در رابطه با علایقشان و اینکه چطور به آنها پی برده اند، بپرسید. گاهی اوقات از افرادی که درست نمی شناسیدشان، چیزهای بیشتری یاد می گیرید.
۱۶- با افراد باهوش تر از خود معاشرت کنید
ماناس سالوئی می گوید، تا جایی که می توانید زمان بیشتری را صرف گفتگو با افراد نخبه کنید. بهتر است هر روز وقتی را برای نوشیدن قهوه یا قدم زدن با کسی که باهوش است و شما را نیز تشویق می کند، کنار بگذارید.
همواره متواضع و مایل به گوش دادن باشید و تا جایی که ممکن است، سوال بپرسید زیرا اگر با افرادی که علم شان بیشتر از شماست سر و کار داشته باشید، حتما بر دانش شما افزوده می شود.
۱۷- در یافتن پاسخ سوال های خود، پیگیر باشید
مایک زی می گوید، اگر چیزی را دیدید یا شنیدید که برایتان جذاب بود، فرصت را از دست ندهید، دنبالش کنید و کنجکاو باشید تا پاسخ پرسش هایتان را پیدا کنید.
۱۸- از اپلیکیشن Word of the day استفاده کنید
به گفته ی ماناس سالوئی، با این کار می توانید دامنه واژگان خود را افزایش دهید. به نظر وی، این کار کمک شایانی به شما در آزمون هایی مانند SAT یا GRE و یا حتی در تعاملات روزانه تان می کند. شما همچنین می توانید لغات جدیدی را در زبان هایی جز انگلیسی، یاد بگیرید. با توجه به هدفی که دارید، هر روز ۵ تا ۱۰ لغت از یک زبان خارجی یاد بگیرید.
وبسایت هایی نظیر LiveMocha، Basuu و یا DuoLingo برای این کار گزینه های خوبی هستند.
۱۹- ریسک کنید
کلودیا آلتاچر می گوید، خارج شدن از محدوده راحتی و آسایش به شما کمک می کند که عاقلانه تر عمل کنید.
۲۰- جاهای جدید را کشف کنید
به گفته ماناس سالوئی، اگر هر روز نمی توانید مسافرت کنید، سعی کنید حداقل چیزهای جدیدی را در جایی غیر از محل زندگی خود پیدا کنید. از این طریق با افراد مختلف ملاقات خواهید کرد، واقعیت های جدیدی را یاد می گیرید و درک درستی از جهان اطرافتان پیدا می کنید. شک نکنید که بازدهی این کار از خانه نشینی و تلوزیون تماشا کردن، بیشتر خواهد بود.
۲۱- بازی های هوشمندانه را دنبال کنید
به گفته ی Saurabh Shah، بعضی از بازی ها مانند شطرنج، ذهن شما را باز می کنند. وقتی مشغول بازی هستید، خودتان را به چالش بکشید؛ همچنین می توانید بازی هایی مانند «سودوکو» و «۲۰۴۸» را دنبال کنید.
۲۲- زمانی را برای استراحت مطلق کنار بگذارید
به گفته ی کلودیا آلتاچر، گاهی اوقات نشستن در جایی که سکوت کامل حکمفرماست، می تواند باعث شود ایده های نابی به سرتان بزند و یا حداقل اینکه بتوانید روی روزی که سپری کرده اید، تفکری عمیق داشته باشید.
۲۳- یک سرگرمی برای خودتان درست کنید
به گفته مایانک راجپوت، اگر هنری دارید که هر روز می توانید روی آن کار کنید، از بافندگی گرفته تا ماهیگیری، با انجامشان بطور مرتب خواهید توانست مهارت خود را در آن بالا ببرید. مثلاً ممکن است هر روز قطعه ی جدیدی از موسیقی بنوازید، فیزیک مطالعه کنید، رمان بنویسید و یا اینکه مهارت های کامپیوتری خود را افزایش دهید.
۲۴- از آنچه که یاد گرفته اید، استفاده کنید
هیمانشو پال می گوید، اگر به تازگی زبان برنامه نویسی جدید و یا طرز استفاده از یک ابزار را یاد گرفته اید، مطمئن باشید تا جایی که ممکن است در طول زندگی خود از این مهارت استفاده خواهید کرد. یادگیری تئوری یک مهارت اگر با مرحله ی عملی آن نیز همراه باشد، بی شک موثر تر خواهد بود.
۲۵- ورزش کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید
جین پیروئینن می گوید، از غذاهایی که انرژی مورد نیاز مغز را برای فعالیت های فکری تامین می کنند، استفاده کنید. از نوشیدن مشروبات الکلی و خوردن غذاهای پرکالری پرهیز داشته باشید زیرا شما را تنبل خواهد کرد.
هنگامی که خسته شدید، قدم بزنید؛ اینکار باعث می شود خون بیشتری به مغزتان برسد و عملکردتان بهبود یابد. متفکران بزرگی چون مهاتما گاندی بخاطر پیاده روی های طولانی شان، مشهور بودند.