معرفی ۵ وبسایت که به آموزش رایگان برنامه نویسی میپردازند
در گذشته داشتن دانش برنامه نویسی مختص افراد خاصی بود. اما امروز دیگر چنین نیست و اکثر کارآفرینان جوان که حتی حوزهی تحصیلی متفاوتی داشتند علاقهمند به یادگیری برنامه نویسی هستند.
اما عموما یادگیری زبانهای برنامه نویسی علاوه بر زمانی که باید برای مطالعه و یادگیری آن صرف کرد، هزینهی زیادی دارد و صرفا با سرفصلهایی از پیش تعیین شده -که حتی شاید مورد علاقهتان نباشد- آشنا خواهید شد.
ولی خبر خوشحال کننده اینجاست که سایتهای زیادی به طور رایگان به آموزش برنامه نویسی میپردازند. وبسایتهایی که علی رغم آموزش رایگان کیفیت مطلوبی را هم ارائه میدهند و میتوانید به راحتی با مشاهده و یادگیری برنامههای آموزشی این وبسایتها تا حد مطلوبی با زبانهای برنامه نویسی آشنا شوید.
در این مطلب ۵ وبسایت که به آموزش رایگان برنامه نویسی میپردازند معرفی خواهد شد و راجع به هرکدام توضیحاتی ارائه میکنیم. شما میتوانید از این وبسایتها دیدن کنید و به راحتی با برنامه نویسی آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱. CodeCademy
یکی از بهترین وبسایتها برای آموزش برنامه نویسی CodeAcademy نام دارد. این وبسایت توانسته به بیش از ۲۴ میلیون نفر برنامه نویسی را آموزش دهد. آماری که از هر نظر فوق العاده است.
در شروع استفاده از این وبسایت و به محض ثبت نام، میتوانید به مدت ۷ روز از ویژگیهای اکانت پولی آن استفاده کنید و در صورت علاقمند شدن با پرداخت هزینهای ماهانه از آن به طور کامل و با همهی ویژگیهایی که دارد استفاده کنید. البته این وبسایت به شما امکان استفاده از اکانت رایگان را هم میدهد که البته با محدودیتهایی همراه است.
این وبسایت بعد از ثبت نام از شما سوالهایی میپرسد و طبق جوابهایی که میدهید آموزشهای مختلفی را به شما پیشنهاد میکند. شما میتوانید در این بین به یادگیری توسعهی وب بپردازید یا هر زبان برنامه نویسی دیگری که مد نظرتان هست را یاد بگیرید. این وبسایت یک ادیتور برای تایپ کد در اختیارتان قرار میدهد و نیازی نیست برای تایپ کد از IDE خارجی استفاده کنید.
به طور کلی CodeAcademy مطالب مربوط به آموزش برنامه نویسی را تقریبا به طور کامل در اختیار کاربرانش قرار میدهد. محیطی کاربر پسند، آموزشی تمرین محور، شیوایی و خلاصه گویی در آموزش و همچنین سرعت بالای وبسایت از ویژگیهای بسیار مثبت این وبسایت به شمار میرود. در این وبسایت تقریبا همهی زبانهای برنامه نویسی معروف پوشش داده میشوند.
۲. Udemy
یکی دیگر از وبسایتهایی که باید به آن اشاره کنیم Udemy نام دارد. وبسایتی با رویکردی قابل توجه که در آن هم میتوان به آموزش دادن پرداخت و همینطور میتوان از آموزش دیگران استفاده کرد.
در Udemy دروس بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد و برای ارائهی دروس از ویدیوها استفاده میشود. این ویدیو ها توسط متخصصین از کشورهای مختلف ارائه شده و قیمتهای متنوعی دارند. البته میتوان در این وبسایت آموزشهای رایگان هم پیدا کرد. به عنوان مثال میتوانید در این وبسایت به طور کاملا رایگان از آموزشهای HTML و CSS استفاده کنید.
در Udemy خبری از بسترهای مناسب برای کد نویسی نیست. اما آموزشهای ویدیویی آن عموما کوتاه هستند و به خوبی میتوانند به انتقال محتوا کمک کنند. در این وبسایت علاوه بر آموزشهای برنامه نویسی، میتوانید آموزشهای طراحی و استفاده از اپلیکیشنهای مختلف را هم مشاهده کنید. دیتابیس فوق العاده قوی و خوب Udemy یکی از بزرگترین نقاط قوت این وبسایت به شمار میرود.
۳. w3Schools
وبسایت w3schools را میتوان به جرات یکی از بهترین منابع آموزشی برای طراحی وب دانست. این وبسایت کاملا رایگان است و روزانه افراد زیادی از آن استفاده میکنند.
البته این وبسایت تنها به آموزش مباحث مربوط به طراحی وب میپردازد و خبری از زبانهای برنامه نویسی دیگر در آن نیست. اما ارائهی ادیتور اختصاصی برای انجام تمرینها و توضیحات مختصر و کوتاه هر سر فصل از ویژگیهای بسیار عالی این وبسایت به شمار میروند.
با استفاده از w3schools میتوانید به یادگیری HTML، CSS، JavaScript، Angular JS، Jquery و بسیاری دیگر از مباحث مربوط به طراحی وبسایت بپردازید. استفاده از امکانات این وبسایت به طور کامل رایگان است و محیط کاربری آن طوری طراحی شده که به راحتی بتوانید سرفصلهای مورد نظر خود را برای یادگیری مباحث متنوع ارائه شده پیدا کنید.
۴. KhanAcademy
یکی دیگر از وبسایتهایی که به صورت کاملا رایگان به آموزش برنامه نویسی میپردازد، KhanAcademy نام دارد. وبسایتی که توسط سلمان خان یکی از دانشجوهای هندی در سال ۲۰۰۶ ساخته شد و هدفش آموزش همه چیز بود.
از ریاضیات و فیزیک و شیمی گرفته تا آموزشهای مربوط به برنامه نویسی و بازیسازی. در این وبسایت تقریبا نمیتوان چیزی که پولی باشد را پیدا کرد و همه چیز به طور کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد. البته تعداد کم آموزشهای مربوط به برنامه نویسی کمی توی ذوق میزند اما صد در صد رایگان بودن آن و محیط کاربری خوبی که این وبسایت ارائه میدهد قابل توجه است و میتواند یکی از منابع قابل اعتماد باشد.
سایت KhanAcademy آموزشها را به کمک ویدیوهای گام به گام ارائه میکند.
۵. CodeAvengers
یکی از وبسایتهایی که به آموزش برنامه نویسی میپردازد CodeAvengers نام دارد. وبسایتی که آموزشها را به زبانهای انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، پرتغالی، روسی، ترکی و ایتالیایی ارائه میکند و سازندگانش اهل کشور نیوزلند هستند.
این وبسایت روش سرگرم کننده و کارتونی را برگزیده است اما صرفا مربوط به کودکان نیست و با هر سن و سالی میتوان از آموزشهای آن بهرهمند شد. خصوصا که برخی از مباحثی که این وبسایت به آموزش آنها میپردازد، در سطح دانشگاه تدریس میشوند.
ارائهی ساده و مفهومی دروس در این وبسایت یکی از نقاط قوت و قابل توجه آن است. البته این وبسایت به طور کامل رایگان نیست و فقط برخی از آموزشهای آن به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد. اما آموزش سرگرم کننده و محیط کاربری بسیار جذاب این وبسایت که با متدهای سرگرم کننده اتفاق میافتد تجربهی یادگیری برنامه نویسی را جذاب میکند.
البته به جز سایتهایی که در بالا به آن اشاره کردیم سایتهای بسیار زیادی وجود دارند که به آموزش برنامه نویسی میپردازند. بعضی از این سایتها بهتر و بعضی دیگر ضعیف تر هستند. اما هدف اصلی در این مطلب ارائهی وبسایتهایی بود که تا حد امکان مطالب آموزشی رایگان بیشتری داشته باشند و رده بندی این سایتها به معنای برتریشان نسبت به دیگری نیست.
در پایان باید به دو وبسایت که به صورت حرفهای به آموزش برنامه نویسی میپردازند هم اشاره کنیم که البته رایگان نیستند: Coursera و Edx که دو تا از بهترین سایتهای آموزش برنامه نویسی به شمار میروند و مطالب رایگان کمی در آنها پیدا میشود.
اگر شما منبع مناسبی برای آموزش برنامه نویسی رایگان سراغ دارید آن را با ما در میان بگذارید و دلیل برتری آن نسبت به دیگر رقبا را بیان کنید.
منبع:دیجاتو